Naslovnica Kontakt AT/DE EN HR

Okolica
U okolici Slanog može se pronaći za svakog ponešto zanimljivo. Osim prirodnih ljepota uvale Slano, nezaobilazno je odredište grad Dubrovnik sa bogatom kulturno-povjesnom baštinom, mjesto Ston i njegove zidine sa poznatom marikulturom (uzgoj dagnji i kamenica) ili poluotok Pelješac sa svojim vinogorjem.
Slano
je mirno mjesto smješteno u zaljevu dugom oko 2 kilometra, s prekrasnim šljunčanim i pješčanim plažama i raznolikim mediteranskom vegetacijom, 30 kilometara sjeverozapadno od Dubrovnika. Turizam, maslinarstvo, ribolov, povrtlarstvo i vinogradarstvo su glavne djelatnosti tog mjesta. Ovo je idealno mjesto za obiteljski odmor kao i za osobe željne ugodnog opuštajućeg odmora u mediteranskom okruženju.
Dubrovnik
je impozantni stari grad Dubrovnik, poznat je po svojoj bogatoj povjesti, kulturi, umjetnosti i očuvanoj autentičnoj arhitekturi. Glavne znamenitosti nalaze se unutar kamenih gradskih zidina u pješačkoj zoni. Neke od zanimljivih znamenosti možete pogledati u na slikama.
Pelješac, Ston i Mali Ston
na samom početku poluotoka pelješca, udaljen 20 km nalazi se mjesto Ston, gradić s najdužim kamenim zidom u Europi (5,5km), i solanom sa prirodnim načinom proizvodnje soli koja se nije mijenjala još od antičkih vremena. Na osunčanim padinama poluotoka Pelješca nalaze se nasadi vinove loze za proizvodnju vrhunskih crnih vina. Mali Ston, naselje u uvali Malostonskoga zaljeva, poznato po uzgajalištu školjaka (kamenica i dagnji) sa odgovarajućom gastronomskom ponudom.